Datum odigravanja utakmice: 06.09.2003.

Grupna faza

Švedska – Srbija i Crna Gora 68 - 78

Evropsko prvenstvo Švedska 2003

Vidi profil igrača

Predrag Drobnjak

Najbolji skakač:

13 skokova

Vidi profil igrača

Marko Jarić

Najbolji asistent:

7 asistencija

Srbija i Crna Gora – Švedska 78:68

Sedertelje, ŠVEDSKA, 6. septembra (Tanjug) – U drugom kolu C grupe 33.Evropskog prvenstva za košarkaše večeras je u Sedertalju reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila nacionalni tim Švedske sa 78:68 (29:17, 11:19, 13:13, 25:19).

Utakmica je odigrana u dvorani „Skanijarinken“ pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Banika (Rumunija) i Žurapović (Bosna i Hercegovina).

U poslednjem, 3.kolu „plavi“ sutra igraju protiv Španije i za osvajanje prvog mesta u grupi potrebna im je pobeda od 19 i više poena razlike. U slučaju pobede od 14 poena, reprezentacija Srbije i Crne Gore zauzeće drugo mesto u grupi, dok će im svaki slabiji rezultat doneti treću ili četvrtu poziciju.

SRBIJA I CRNA GORA: Vukčević 1, Koturović 2, Bogavac, Avdalović, Stojaković 23, Ostojić 6, Jarić 13, Drobnjak 13, Aškrabić, Vujanić 10, Perović i Gurović 10.

ŠVEDSKA: Gurke 13, H.Larson, Jonson, Levin 2, Namaka 3, J.Larson 11, Mirkel 2, Blom 12, Jensen 18, Maraher 5, Peterson 2 i Dajić.

Reprezentativci SCG nisu uspeli da brzo prevaziđu posledice jučerašnjeg teškog poraza od Rusije, pa su se više od tri četvrtine meča mučili sa Švedskom, koja važi za potpunog autsajdera u C grupi.

Na početku utakmice obe ekipe opredelile su se za brži tempo, a u takvoj igri bolje su se snašli igrači „plavog“ tima. Serijom „trojki“ sredinom početne četvrtine naši reprezentativci su došli do prednosti od 10 poena, a posle toga počeli su da se ponašaju kao da su već završili posao.

Veoma motivisani Šveđani iskoristili su pad koncentracije igrača protivničkog tima i već u drugoj četvrtini gotovo su uspeli da izjednače rezultat. Treća deonica je protekla u igri koja je više odgovarala domaćem timu. Igrači obe ekipe su puno grešili, bespotrebno žurili da što pre poentiraju, pa se činilo da ni jedan tim nema jasnu ideju šta želi da uradi u fazi napada, niti u procesu odbrane.

Srećom po „plave“, početkom poslednjeg dela susreta „proradio“ je Miloš Vujanić koji je sa tri vezane „trojke“ doneo odlučujuću prednost reprezentaciji SCG. Bez obzira na pobedu, večerašnji duel sigurno je doneo nove brige stručnom štabu našeg nacionalnog tima.

Naši plejmejkeri daleko su od prave forme, glavni šuteri su izuzetno neprecizni, dok zadovoljavajuće partije na centarskim pozicijama pružaju samo Drobnjak i Ostojić. Sve to ne uliva previše nade da će aktuelni prvaci sveta i Evrope uspeti da se umešaju u borbu za medalje.

 

http://www.arhiva.srbija.gov.rs