Datum odigravanja utakmice: 24.08.2004.

Za plasman

Srbija i Crna Gora – Angola 85 - 62

Olimpijske igre Atina 2004

Vidi profil igrača

Nenad Krstić

Najbolji skakač:

12 skokova

Vidi profil igrača

Vlado Šćepanović

Najbolji asistent:

4 asistencija

SCG deklasirala Angolu
Nismo poslednji!

SCG – Angola 85:62 (18:10, 16:15, 27:19, 24:18)

Dvorana: Heliniko.
Gledalaca: 3.600.
Sudije: Bulto (Španija), Čiti (Argentina).

SCG: Bodiroga 2, Popović 4, Ostojić 6, Radmanović, Rakočević 9, Šćepanović 18, Avdalović, Drobnjak 5, Krstić 15, Vujanić 16, Tomašević, Pavlović 10.
Angola: Ćipriano, Kosta 8, A. Viktoriano 5, Montiero 26, E. Viktoriano, Karvaljo, Gomes 6, Muzadi 5, Musa 2, Almeida 10, Lutonda, Mingas.

 

Putešestvije naše košarkaške reprezentacije po Atini je završeno. Posle svega, slobodno se može reći čak i uspešno. Nismo poslednji. Štaviše, ostavili smo iza nas prvaka afričkog kontinenta, selekciju Angole.

I to ne na staru slavu, već posle direktnog duela u kojem smo pregazili Montiera i drugare. Sjajno!
– Želeo bih da čestitam Grcima na organizaciji ovih Olimpijskih igara. Ovo je najbolje Olimpijsko selo u kojem sam bio, i volonteri su bili zaista poletni – sumirao je utiske selektor SCG Željko Obradović.

Međutim, ima nas raznih, pa pojedincima, iz ne baš najjasnijeg razloga, ove Olimpijske igre neće ostati u lepom sećanju:
– Nismo zadovoljni našim izdanjem – rekao je kapiten plavih Dejan Bodiroga, koji je u ubedljivom trijumfu nad Angolom učestvovao sa dva poena. – Ne treba biti filozof da bi se shvatilo da je trebalo da se kvalifikujemo u četvrtfinale sa igračima koje imamo u timu. Još je rano da bi se donosili neki zaključci.

– Ovih nekoliko dana ostaće u mom sećanju kao najgore košarkaško iskustvo koje sam imao u životu – izjavio je Žarko Paspalj. – Šteta što je moja karijera kao tim-menadžera počela takvim neuspehom. Moramo da počnemo da razmišljamo kako da unapredimo igru ove selekcije. To su igrači koje imamo, bolje nemamo.

 

http://arhiva.glas-javnosti.rs