Datum odigravanja utakmice: 31.08.2002.

Grupna faza

Kanada – Jugoslavija 71 - 87

Svetsko prvenstvo Indijanopolis 2002

Vidi profil igrača

Predrag Stojaković

Najbolji skakač:

10 skokova

Vidi profil igrača

Predrag Stojaković

Najbolji asistent:

4 asistencija

Jugoslavija pobedila Kanadu

Indijanapolis, SAD, 31. avgust 2002. godine – U grupi „A“ na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu košarkaši Jugoslavije pobedili su reprezentaciju Kanade sa 87:71 (16:21, 26:20, 21:12, 24:18) i tako zauzeli drugo mesto u grupi.

„Plavi“ su meč opet počeli nervozno i bezidejno, tako da su dozvolili slabašnoj selekciji Kanade da od početka dođe u vođstvo i drži ga do kraja prvog poluvremena.

Reprezentativci zemlje iz Severne Amerike nisu imali šta da izgube i igrali su rasterećeno, a pogađali Rouan Beret i Majkl Miks. Ulaskom Miloša Vujanića, „plavi“ su ubrzali igru, a ulaskom Vlade Divca, dobili su i portebnu čvrstinu.

Tek krajem druge četvrtine Jugoslavija prilazi, a pred sam kraj te deonice prelazi u minimalno vođstvo.

Drugo poluvreme Jugosloveni počinju čvrsto u odbrani i znatno brže, a Kanađani ne uspevaju da pogode koš. Ekipa svetskog šampiona tu stiče nešto veću prednost, koju postepeno uvećava i čuva do kraja meča.

U oslabljenoj ekipi Kanade nije bilo igrača koji bi uspeo da pripreti protivniku.

Najefikasniji u jugoslovenskoj ekipi bio je Predrag Stojaković sa 23, dok su Benet i Miks postigli po 18 poena za Kanadu.

Utakmica je odigrana u dvorani Konseko Fildhaus, pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su: Estevez (Argentina) i Mejberi (Australija).

 

http://www.arhiva.srbija.gov.rs