Evropsko prvenstvo Španija 2007

Uspeh reprezentacije: 13. mesto

Pobednik Šampionata: Rusija

SELEKTOR - Zoran Slavnić

Marko Jarić prozvao igrače koji su letos otkazali nastup za Srbiju

Krvavo smo radili, dok su drugi odmarali

Umesto na Island, „moskitosi“ su sa selektorom Zoranom Slavnićem juče sleteli na Aerodrom „Nikola Tesla“. Plejmejker Srbije Marko Jarić, posle debakla na Evropskom prvenstvu u Španiji, prozvao je igrače koji su letos otkazali nastup u državnom timu da su oni glavni razlog neuspeha.

– Svi smo tužni što smo se vratili tako rano. Otišli smo u Španiju sa velikim ambicijama pošto smo krvavo radili mesec i po dana i zbog toga mi je krivo. Ostvarili smo katastrofalan uspeh, ovaj, neuspeh, i predstoje nam noći da o svemu razmišljamo. Trebalo bi da radimo sa mladim momcima da oni poštuju dres Srbije i da se u budućnosti odazovu pozivu u reprezentaciju. Krivo mi je što smo zbog nekih ljudi bili na EP jedina reprezentacija koja nije nastupila u kompletnom sastavu – rekao je po dolasku na aerodrom Marko Jarić.

 

Selektor Zoran Slavnić novinarima je rekao da pucaju po njemu, a ne po igračima.

– Kao čovek spreman sam da radim sa ekipom, a pitanje ostavke je moralna stvar i ako jedan član Stručnog saveta bude nezadovoljan mojim radom, ja ću da podnesem ostavku. Ono što sam rekao vama to ću reći i Stručnom savetu i sebi jedino zameram što nismo napravili rezultat, jer smo podbacili pošto nismo prošli u drugi krug – smatra Slavnić.

Centar Darko Miličić prisutnim novinarima nije želeo da komentariše dešavanja na EP – „Ne želim da dajem izjave, jer sam već sve rekao“. Milana Gurovića je na aerodromu dočekala supruga sa decom, a popularni „Čiča“ je potom otišao sa porodicom.

 

Žeravica ne da Moku

Ranko Žeravica, predsednik Stručnog saveta KSS, od prvog dana je podržavao Zorana Slavnića. Takav stav nije promenio ni posle katastrofe u Španiji, smatrajući da Moka nije odgovoran za taj neuspeh, već cela srpska košarkaška organizacija.
– Slavnić nije kriv za neuspeh, ne treba ga kriviti. Ne treba da ga menjamo, jer on radi svoj posao dobro. Za rezultat u Španiji smo krivi svi, počevši od KSS, mene i svih ostalih trenera – smatra Ranko Žeravica i dodaje da će se uskoro održati sastanak Stručnog saveta, gde će se razgovarati o sledećim potezima.

 

http://www.glas-javnosti.rs

Grupa na prvenstvu

Reprezentacija Skor
Rusija3-0
Grčka2-1
Izrael1-2
Srbija0-3

Utakmice na prvenstvu

Vrsta utakmice Timovi Rezultat
Grupna faza Srbija – Rusija 65 - 73
Grupna faza Grčka – Srbija 68 - 67
Grupna faza Izrael – Srbija 87-83

PRIJATELJI SAJTA

Antenika

Spisak reprezentativaca